Singular Sumoll, de cultiu ecològic, fermentat en bota catalana de castanyer, amb algunes semblances a la Pinot Noir, és una experiència sensorial només apte per agosarats.
Desprèn aromes de paratge, garrofes, espècies, de sabor fresc, mediterrani, amb bona acidesa i un puntet d'amargantor que li confereixen unes peculiaritats capaces de satisfer els més intrèpids paladars.
En el tast ens van acompanyar unes croquetes casolanes d'aquelles que treuen el sanglot.
Excel·lent feina i resultat del celler. Felicitats.
Gran cupatge de Sumoll i Carinyena, delicat, harmoniós, persistent, equilibrat, amb bona acidesa, tocs de fusta i aromes de fruites vermelles, elegant. Elaborat a partir del raïm de vinyes de més de 40 anys, criat en roure, té tots els ingredients d'un vi destacat, que mereix el reconeixement de l'enòleg. Felicitats.
El vam gaudir amb un steak tartar deliciós alMussonades.
Alguns dels druides que ens han delectat amb les seves pocions màgiques, el seu saber fer i l'estima per la terra. Espero que en gaudiu tant com nosaltres. Salut!!!
CAL TIQUES
CELLER FRISACH
ESCODA-SANAHUJA
LOXAREL
SICUS
CELLER CREDO
MAS CANDÍ
NINI VINS
VINARSTVI KRASNA HORA
CAN SUMOI
CARUSSIN
CASCINA DEGLI ULIVI
DOMAINE BALANÇA
FRUKTSTEREO
I molts d'altres... Moltes gràcies per una diada tant agradable.
Beveu vi amb moderació i compartiu, auguren una enriquidora experiència.
Bon cupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Syrah equilibrat, aromàtic de fruites roges de bosc, amb un punt de vainilla per la criança en bota, al voltant de 12 mesos. Saborós, amb bona acidesa i tanins suaus.
En les properes anyades probablement estarà integrat a la producció ecològica. Interessant. Caldrà estar atents a l'evolució.
Va lligar de perles amb un estofat de vedella amb carxofes, per llepar-se els dits.
Meravellosa Garnatxa Fina que és un niu de virtuts, ho te tot, fins i tot amb les certificacions ecològiques i biodinàmiques adverteix que conté sulfits, insignificants, tot un detall.
A la copa, després d'airejar-lo bé o decantar-lo, desvetlla tots els aromes i sabors propis de la varietat, afruitat, de cirera madura, regalèssia, espècies, fins làctics i tanins suaus, amb bon cos, equilibrat. Fruit d'una elaboració acurada que passa part en ou de ciment i part en botes velles, conservant els aromes del terreny ("terroir" pels llepafils).
Tot plegat converteix aquest vi en una experiència golosa i gloriosa.