Quan la tafaneria i el consell de bons amics fa trobar-te amb un vi com aquest recuperes la confiança perduda. Tot i que la Xarel·lada de Cunit no és el millor ambient per tastar vins, ho vam passar prou bé.
Aquest xarel·lo amphorae és un grandíssim vi brisat, dels mal anomenats vins taronja, coses del màrqueting. Desprèn aromes de terroir, florals, afruitats i els propis del pas per fusta. En boca és fresc, sec, molt sec, equilibrat i ple d'elegància, com una muda de diumenge, per vestir l'ànima de joia i plaer. Resulta inevitable adonar-se que no ve en envàs de vidre, l'ampolla de ceràmica li confereix un valor afegit.
En aquesta ocasió va maridar, com un castell de focs d'artifici, amb unes gambetes i uns escamarlans tot just cuits amb aigua de mar i un xic de sal gruixuda. Ja em ve salivera només de recordar-ho. Genial!!!
Una reverència al Joan Franquet per aquesta obra tant magnífica.
Carinyena de vinyes centenàries, producció limitadíssima, manual, natural, increïble, superb. Només apte per a paladars exquisits, abstenir-se tafaners, winelovers, someliers, i faunes adjacents. Aquesta meravella de vi està fora de qualsevol qualificatiu que no sigui donar-li l'immens valor que té, ÚNIC. Ara sé que em puc morir tranquil i satisfet d'haver pogut tastar semblant obra de la natura i del Celler Escoda-Pallejà. Professo la meva devoció per la feina mai prou reconeguda del Pere i el Raül, que amb la seva calma i estima per la terra han aconseguit arrabassar-li aquest nèctar diví. Moltes gràcies, moltes gràcies per fer feliç un mortal que després d'avui té por de menys malastrugances. Em sento diví, de vi, de veritat.
Un dels vins refrescants de referència per aquest estiu, una de les delícies que tot bon gaudidor ha de servir en les copes qualsevol vespre a la fresca, amb els i les amics i amigues.
Encara que sembli de tons rosats, vermellosos, no és un rosat convencional. Si tenim en compte que la varietat de raïm és ben consistent i li afegim el tracte rebut per l'Eduard Pié, que l'ha ajudat a fermentar en àmfores i s'hi ha entregat en la cura de tot el procés. En aquest moment la primera copa és buida i anem camí de la segona que no trigarem massa en resoldre satisfactòriament. Gaudiu-lo !!!
Salutacions efusives al Sicus Eduard per la seva laboriositat, entrega i saber fer, amb una matèria primera d'excel·lentíssim nivell. Felicitats !!!
Les meravelles del món, de vegades sorgeixen dels llocs més insospitats, i des d'aquesta ampolla de Misteriós sens va desvetllar una d'elles. Un escumós jove, però amb un gran caràcter, que és, sense cap mena de dubte, deliciós, llépol.
Per desvetllar-ne més propietats us convido a que el tasteu. Segur que des del Celler de "El Jardí dels Sentits" estaran ben contents de la vostra elecció. Nosaltres ho estem. Moltes gràcies a la Blanca i el seu equip pel tracte rebut i totes les atencions. Aprofitem per felicitar-vos públicament per la vostra feina i els excel·lents resultats.
Bon cupatge de Xardoné i Vermentino (varietat possiblement autòctona, però que té molta tirada a Itàlia i específicament a Sardenya). Aquest Terrible és de color de palla, fresc, afruitat de fruites tropicals, cítric, amb un toc de poma o pera segons com. Un vi suau i sec, amb bona acidesa, que resulta ideal per beure a copes en aquesta època de tanta calor, encara que el vam gaudir amb unes tallarines la mar de bones.
Quan un glop de vi justifica una vida i guareix totes les ensopegades i entrebancs del camí, i quedes redimit per l'eternitat.
Seria l'hòstia.
De vegades l'Univers s'alinea de tal manera que fa possible coses impossibles de demostrar.
Vagi per endavant el meu sincer agraïment a l'Àngels i el Joan per tan colpidora experiència. I a la Pepa per descomptat. Una vesprada màgica que romandrà en el record.
Aquest Ancestral de Monastrell contra pronòstic ha resultat ser una experiència frapant a l'extrem. Ara ja em puc afegir a la llista dels immortals, 😂😂😂 o si més no a la selecta llista de mortals que l'ha gaudit i ha albirat una mística més enllà del vi.
Definir amb paraules tot plegat seria barroer i de gust escàs. Així que als que l'heu tastat us proposo el repte d'explicar-lo i fer-li justícia i als que encara no heu tingut aquesta sort, emplaçar-vos a les properes anyades.
Per si no n'hi havia prou, vam assajar maridatges inèdits.