dijous, 31 d’octubre del 2019
divendres, 25 d’octubre del 2019
0063 "Cal Tusac Ancestral '18." Vi Catàrtic.
Dels vins, com dels dies, no n'hi ha dos d'iguals. I el Cal Tusac Ancestral és d'aquells que sense fer soroll, amb escrupolós equilibri, finíssima agulla, delicada acidesa, una cremositat única i uns aromes que bé podrien titllar-se de perfum, plegats, et traslladen al tros i de pas fan que un dia núvol esdevingui assolellat.
El bo d'en Pep Cassanyes va tenir l'amabilitat i la paciència d'atendre'm i donar-me tota mena d'explicacions, que no tindria prou espai en aquesta pàgina per agrair-li.
Com que ja l'he tastat en diferents ocasions, referiré el maridatge al dia que el vem gaudir amb un arròs caldós de peix i marisc. Tot plegat per llepar-se els dits.
Posa un Cal Tusac Ancestral de Cal Teixidor a la teva vida i gaudiràs d'una experiència singular i gratificant. Desseguida comprendràs que tot el que explico aquí és cert i descobriràs un plaer nou inoblidable. Que no t'ho expliquin, tasta'l. Salut!!!
Celler: Cal Teixidor.
Camí Cal Salines. Vilafranca. Penedès.
Valoració:
👀: 😃😃😃😃😃
👃: 😍😍😍😍😍
👄: 😋😋😋😋😋
🍷 : 😎😎😎😎😎 🌟🌟🌟🌟🌟
Emocionant.
La Frase.
"Sempre havia pensat que al fer vins, buscaria que fossin sincers."
Pep Cassanyes. Cal Teixidor.
- Beveu vi amb moderació i compartiu,
auguren una enriquidora experiència!!!
Salut i Gotes de Vi.
Etiquetes de comentaris:
0063,
2018,
Cal Teixidor,
Cal Tusac Ancestral '18,
Xarel·lo
dilluns, 21 d’octubre del 2019
0062 "Cava Abril Brut Nature i Rosat." Vi Catàrtic.
Els amics de Cava Abril, orgullosos i feliços de presentar els seus Caves. |
Aquest proppassat cap de setmana vam assistir a la Fira de la Transhumància de Santa Margarida i Els Monjos. I aprofitant la benentesa, ens vam apropar a les parades d'alguns cellers locals. Una experiència interessant.
Entre elles, Cava Abril, que mostrava al públic la seva referència estrella, el Cava Abril Brut Nature. Un cava d'agulla fina, fresc i golós, d'aquells que duren poc a la copa. Elaborat amb les varietats típiques del Cava: Xarel·lo, Macabeu, Parellada i un toc de Chardonnay. Deliciós.
I com a novetat i primícia mundial, estrenava davant del respectable el Nou Rosat, un cava consistent i llépol, que durarà poc als prestatges. Un cupatge curiós i encertat: Pinot Noir, Garnatxa i Trepat. Ideal pels paladars àvids de noves sensacions.
Ara que els hem descobert, esperem seguir gaudint-los, i mantenir-nos atents a cada nova elaboració, per assaborir-la tal com cal. Salut i Cava !!!
Cava Abril.
Santa Margarida i Els Monjos. DO Cava.
Valoració.
Abril Brut Nature 17 Abril Rosat 18
👀:😃😃😃😃 👀:😃😃😃😃
👃:😍😍😍😍 👃:😍😍😍😍
👄:😋😋😋😋 👄:😋😋😋😋
🍸: 🌟🌟🌟🌟 🍸: 🌟🌟🌟🌟
La Frase.
"Beure bon vi (i cava) és d’enteniment, el que no és bo és beure’l dolent."
Dita.
- Beveu vi amb moderació i compartiu,
auguren una enriquidora experiència!!!
Salut i Gotes de Vi.
Etiquetes de comentaris:
0062,
Abril,
Brut Nature,
Cava,
Rosat
dissabte, 19 d’octubre del 2019
0061 "Calcari Xarel·lo '18." Vi Catàrtic.
Deliciós Xarel·lo de color palla seca. Aromes varietals de pera, potser plàtan, un toc subtil de flors. En boca és un goig afruitat i sec, molt equilibrat, que va maridar de por amb un arròs del senyoret, d'aquests que no porten pells, ni closques, tot cap dins.
Destacar l'esforç del celler per aconseguir elaboracions ecològiques i alhora, de gran valor gastronòmic. Si no els coneixeu, esteu trigant a descobrir-los.
Celler: Parés Baltà.
DO Penedès. Pacs del Penedès.
Valoració:
👀 : 😃😃😃😃
👃 : 😍😍😍😍
👄 : 😋😋😋😋
🍷 : 😎😎😎😎 🌟🌟🌟🌟
La Frase.
"On el vi regna, el secret no dura."
Dita.
- Beveu vi amb moderació i compartiu,
auguren una enriquidora experiència!!!
Salut i Gotes de Vi.
Etiquetes de comentaris:
0061,
2018,
Calcari 18,
ecològic,
Parés Baltà,
Xarel·lo
divendres, 11 d’octubre del 2019
0060 "La Foradada '17." Celler Frisach. Vi Catàrtic.
Què es pot dir d'un vi quan ho té tot? Vistós color. Aromes intensos, sabor llaminerament delicat. Ostres, em fa venir salivera només de recordar-lo.
Em sembla que si em portessin a un tast de vins a cegues seria dels quinze o vint que encertaria. Poc avesat a la garnatxa blanca, el primer de tot, és sorprenent, emocionant i això passa tant poc sovint que, per més que m'hi entesti, he de fer proselitisme: Als que no el coneixeu i estimeu els vins, casun breu!!! que ja aneu tard !!!
I del maridatge, n'hi ha prou amb l'imatge.
Entre l'interessantíssim i vast llegat de la Terra Alta, aquest nois del Celler Frisach ho estan petant, i pel seu esforç, tenacitat, estima i coratge per posar en valor aquests paratges i alhora extreure'n aquests fantàstics vins, cal mostrar-los un reconeixement especial. Moltes gràcies!!! No defalliu !!! Hi ha legions de paladars àvids dels vostres vins.
Celler: Celler Frisach.
Corbera d'Ebre. DO Terra Alta.
Valoració:
👀 : 😃😃😃😃😃
👃 : 😍😍😍😍😍
👄 : 😋😋😋😋😋😋
🍷 : 😎😎😎😎😎 🌟🌟🌟🌟🌟🌟.
La Frase
"El temps pel cap de setmana: 100X100 de probabilitats de vi."
- Beveu vi amb moderació i compartiu,
auguren una enriquidora experiència!!!
Salut i Gotes de Vi.
Etiquetes de comentaris:
0060,
2017,
cellerfrisach,
Garnatxa blanca,
la foradada de frisach,
terra alta,
vi brisat
dissabte, 5 d’octubre del 2019
0059 "Peraj Ha'abib '17." Vi Catàrtic.
Aquest magnífic cupatge amb carinyena, garnatxa i cabernet sauvignon, de nom que pot produir desencontres a l'hora de pronunciar-lo ( es pot acabar ensalivant la cara de l'interlocutor sense mala fe) però de traducció immillorable "Flor de primavera" presenta un aspecte genial.
Una criança extraordinària amb aromes de fruites, vermelles, i un toc de terroir ben present, junt amb l'acurat pas per fusta.
En boca embadaleix al més espavilat amb un equilibri majestuós, tanins fantàstics, afruitats, que converteixen aquest nèctar en una delícia pel paladar més exigent.
Sense ànim d'ofendre, això del Kosher ( seguir les prescripcions religioses del Talmud i la Torà en la tradició jueva, a l'hora de preparar els aliments) és una estratègia estètica per donar-li valor afegit al vi, i que de retruc, alguns jueus assedegats i compromesos amb la seva religió en puguin gaudir, res més. L'agència de certificació és una cercavila de gent amb casquet al cap, patilles rinxolades i barbes espesses. Dit això, profereixo el meu absolut respecte i admiració per les comunitats jueves del planeta. Cadascú baixa les escales com vol, si més no, com pot. Aprofito per suggerir al Celler la possibilitat d'oferir el mateix vi, en la versió per ateus, agnòstics o simplement amants del vi. Flor de primavera seria un nom excel·lent 😉. I no cal Certificat.
Les contradiccions són una condició sine qua non de l'humanitat, i l'entorn d'aquest fantàstic vi me'n desvetlla unes quantes. En la propera ampolla segur que ja no en tinc tantes. Sobretot recordant el fastuós maridatge amb embotits i pernil, ibèrics, per cert , gens Kosher, que es va resoldre amb molta gatzara i alegria.
No voldria acabar sense posar de relleu l'incansable i fructífer treball del Celler de Capçanes per oferir-nos uns vins d'extrema qualitat, on es percep en cada aroma, en cada tast, l'estima que professen pel vi i pel Montsant.
Celler: Capçanes.
DO Montsant.
Valoració:
👀 : 😃😃😃😃
👃 : 😍😍😍😍😍
👄 : 😋😋😋😋😋
🍷 : 😎😎😎😎😎🌟🌟🌟🌟🌟
La Frase.
"L'esperit d'un poble."
Celler de Capçanes.
- Beveu vi amb moderació i compartiu,
auguren una enriquidora experiència!!!
Salut i Gotes de Vi.
Etiquetes de comentaris:
0059,
2017,
Cabernet Sauvignon,
Carinyena,
Celler de Capçanes,
Garnatxa,
Peraj Ha'abib '17
Subscriure's a:
Missatges (Atom)