divendres, 14 de desembre del 2018

Vi Catàrtic 0016 "Sols Jaqué '16. Mas Ponsjoan."

     El 1974 Jon Landau va escriure a The Real Paper: "He vist el futur del Rock'n'Roll y el seu nom és Bruce Springsteen."
     Aquesta sentència va començar a donar-me voltes pel cap tot just abandonar Mas Ponsjoan, després de passar una instructiva i memorable estona de la qual estic molt agraït.
     44 anys després més tard puc afirmar, sense por a equivocar-me que: he vist el futur de l'agricultura i del vi i s'anomena Martí Comas i Vidal
     En Martí, com els pares, la Joana i en Manel, viu entregat en cos i ànima a la seva activitat, transpira passió per tot el que fa, tant se val si cull enciams o préssecs, si els ven, com el vi, en la petita parada del mercat setmanal de Calonge (els dijous), o atén, al Mas, a uns estranys, enamorats de les varietats endèmiques, dels raïms que amb tanta cura ajuden a convertir-se en vi. A més és un home preparat, gaudeix dels estudis d'enginyer agrònom i la passió a la sang.
     Sens dubte és una alenada d'aire fresc i esperança per a aquesta activitat tradicional de la zona, la petita explotació familiar que conrea, produeix, elabora i ven directament la fruita, verdura i vi, sense etiqueta, aixoplugada per lleis que el permeten tirar endavant el concepte artesà de l'agricultura i el vi. S'assemblen als irreductibles gals del poblat d'Astèrix, amb la diferència que posseeixen múltiples pocions màgiques.
     El "Sols Jaqué '16. Mas Ponsjoan." Vi elaborat a l'estil d'abans a partir de la varietat Jaqué, un cep ancestral, que fa un gra del gotim molt petit comparat amb les varietats productives. El suc que se'n pot extreure difícilment arriba a la meitat del que donen les vinyes convencionals, però ho compensa amb un percentatge d'alcohol notablement superior. Cep pre-fil·loxera, frondós i extremadament vigorós, de més aviat minso rendiment (2 Kg. per planta), de polpa negra, com pocs, i que abans de macerar té una força brutal per tenyir tot el que toca. 
     En temps de la gens Santa Inquisició estava prohibit i associat a rituals de bruixeria i al qual se li confereixen propietats afrodisíaques, és un vi Salvatge, per silvestre, Viu!!! de color bonic, aromes molt interessants després d'una bona oxigenació i un gust de prunes negres i cireres madures, entre d'altres, que enamora. Tampoc és el moment de desvetllar-ne totes les qualitats. Tasteu-lo!!!


    
     Als qui els plauen aquests vins naturals, ja sabran el que han de fer per tastar-los. De totes totes us recomano una peregrinació previ contacte amb el Mas. La recompensa per l'esforç és tan gran !!!
     


     
     Celler: Mas Ponsjoan.
     Calonge. Baix Empordà sense DO.

     Valoració: 
     😋😋😋😋😋😎😎😎😎😎😍😍😍😍😍😈😇.
     Salvatge, emocionant!!!

     La Cita.


               Vinyes i dones formoses de guardar dificultoses.

                                     Beveu vi amb moderació i compartiu, auguren una enriquidora experiència.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada